Kevään remonttisuunnitelmia

Olemme odottaneet lämpimien ilmojen alkamista ja lumen sulamista, jotta pääsemme jatkamaan talon remontointia. Ulkovuori ja ikkunat remontointiin viime syksynä heti talon ostamisen jälkeen, koska se oli tärkeintä, jotta talosta saatiin asuinkelpoinen talvea varten. Sisätiloissa on vielä paljon tekemättä ja vaikka talvella olisi ollut mahdollisuus remontoida sisäpuolta, kohdistimme pimeimmän ajan talvesta normaalin arjen hoitamiseen.

barn-741961_960_720Nyt kevään tullessa ja valon lisääntyessä olen päässyt maalaamaan sisäpintoja huone kerrallaan. Jokaisen huoneen maalaamisen jälkeen ja sisustusta hieman muuttamalla koko huone näyttää aivan erilaiselta ja paljon suuremmalta ja valoisammalta. Päätimme maalata seinät vaaleilla maaleilla, jotta voitaisiin maksimoida valon osuus, koska sähköä ei ole. Makuuhuoneeseen saatiin hämmästyttävän tunnelmallinen ja intensiivinen ilme seinään kiinnitetyillä lasilyhdyillä, jossa olemme polttaneet iltaisin kynttilöitä takan lisäksi. Jokaisella seinällä olevat huuruisesta lasista tehdyt lasilyhdyt luovat niin miellyttävän tunnelman, että itse olen viihtynyt makuuhuoneessa enemmän kuin missään muussa huoneessa.

Nyt lämpimämpien ilmojen saapuessa pystymme aloittamaan terassin remontin. Koko vanha osittain lahonnut terassi tulee purkaa, jonka jälkeen pääsemme rakentamaan uuden. Laurin ollessa töissä olen päässyt jo aloittamaan purkutyön niin, että varsinainen rakentaminen hoituu käden käänteessä. Katettu terassi sisältää kauniit iänikuiset ikkunat, jossa on pieniä kehikkoja, jotka haluaisimme säästää, joten niiden irrottaminen, hiominen ja maalaaminen on ollut viime viikon projektini. Olen saanut hiottua puiset osat ja nyt suojattuani lasin, pääsen maalaamaan karmit. Maalaamme koko talon tänä tulevana kesänä punamultamaalilla, joten halusin maalata karmit valkoisiksi.

Vaja ja saunarakennus oli rakennettu myöhemmin kuin talomme, joten sen ulkopinnat ovat vielä kohtuullisen hyvässä kunnossa. Ulkopinta vain vaatii uuden maalipinnan, joten ensiviikon työnä aion hioa seinän kerrallaan maalaamista varten. Aiomme maalata kaikki pihapiirin rakennukset samalla maalilla, joten vielä maalaamaton hevostalli saa myös uuden värin.

Hevosten uusi aitaus jää myös minun tehtäväkseni. Loppusyksystä, kun saimme Suomenhevosemme Armaksen ja Viiman, rakensimme väliaikaisen aitauksen pylväistä ja köysistä. Se on toiminut yllättävän hyvin ainakin talvella, sillä hevosilla ei ole aitauksesta kiire pois, mutta kesällä ruohon kasvaessa luulen, että ne pääsevät hyppäämään aitauksen yli tai kaatamaan sen, joten aioin rakentaa kunnollisemman ja korkeamman aitauksen puumateriaalista. Nähtäväksi jää, miten nopeasti saan aikaiseksi kevään projektini, ennen kuin Lauri jää opetustyöstä kesälomalle ja pääsemme aloittamaan kesällä suurempia remonttitöitä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *