Elämäntapana luonnon ja elinympäristömme kunnioitus

Hei, olemme kaksi luontoon ja toisiinsa rakastunutta aktivistia, jotka haluavat kaikkien parasta luonnon ehdoilla. Itse olen biologian opettaja ja vaimoni Inka on työllistynyt taiteilija. Sen jälkeen kun vuosia sitten tapasimme, päätimme ostaa oman talon ja asumme mahdollisimman luonnonmukaisesti, jotta voimme esimerkillämme opettaa, että myös nykypäivänä voidaan elää luontoa kunnioittaen. Emme koe jäävämme mistään paitsi, vaikka elämme ilman viimeisimpiä tekniikan laitteita tai mukavuuksia. Kannustamme kaikkia tutustumaan elämäntapaamme, jos siten ajatus luonnonmukaisesti elämisestä voisi alkaa houkuttaa muita. Sen jälkeen kun muutimme ja aloimme elää luontoa kunnioittaen, olemme huomanneet että niin fyysinen kuin henkinenkin hyvinvointimme on parantunut huomattavasti.

adult-1867702_960_720Ruoan valmistaminen on onnistunut hienosti vanhalla talossamme olevalla puuhellalla. Meidän kodissamme kaikki pyritään käyttämään hyödyksi. Emme ole enää vuosiin ostaneet mitään muoviin pakattua, jota ei voi polttaa, vaan pyrimme tekemään kaiken minkä voimme, itse. Ihastuttava vaimoni on varsinainen monitaituri, joka osaa ommella vaatteita käsin tai koneella, maalata ja sisustaa tai loihtia yksinkertaisista aineksista maukkaita aterioita. Minä taas hoidan talon lämmityksen ja koneiden korjaamisen ja yhdessä remontoimme taloa pikkuhiljaa niin, että yhteisessä kodissamme olisi hyvä asua siitä huolimatta, ettemme käytä sähköä tai monia moderneja hyödykkeitä, mihin nykyihminen on tottunut.

Muovipussit, kertakäyttömuovit ja yksittäin pakatut tuotteet vain helpottavat toisten elämää, vaikka minulle ja monille muille jotka ovat tutkineet asiaa, ne ovat yhteiskuntamme yksi uhkista ja tulevaisuutemme ongelmista. Saasteen ja ongelmallisen jätteen määrä on valtava, sillä joka viikko ihmiskunta kehittää tuhansia kiloja jätettä, jota ei vaan pystytä eikä ehditä hävittämään. Ihmiset eivät ajattele, mihin kaikki muovi ja vaaralliset nesteet päätyvät, eikä se liikuta monia, koska he eivät ole näkemässä, miten valaat kuolevat syödessään mereen ajautunutta muovia tai miten luonnon ekosysteemi muuttuu samalla kun jätteiden suuri määrä vie elintilaa terveeltä luonnolta ja saastuttaa juomakelposet vedet.

Siksi olemme varmistaneet, että emme ainakaan itse aiheuta omalla toiminnallamme ympäristömme saastumista. Haluamme olla esimerkkinä muille, jotka ovat kiinnostuneita luontomme hyvinvoinnista.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *